Rei-Lux Benelux

Rei-Lux Benelux is een onderdeel van de Duitse Rei-Lux Group. Deze is al sinds 1988 actief in de openbare verlichting. Van de 40 patenten hebben er 20 betrekking op stabiliteitsmetingen, met name op innovatieve, statische en dynamische 3D-meettechnieken. Rei-Lux optimaliseert deze meettechnieken voortdurend met als doel de veiligheid rond openbare verlichting te verhogen.

Innovatieve 3D-meting zorgt voor meer veiligheid en minder kosten
Aan de openbare weg staan talloze masten die dienen als drager voor verlichting, bewegwijzering, verkeersregeling en reclame. Ze staan letterlijk bloot aan invloeden van o.a. weer en wind, zure en/of verontreinigde grond, verkeerstrillingen, strooizout, zwerfstroom en hondenurine. Zowel aluminium als stalen masten kunnen zowel ondergronds als van binnenuit zodanig aangetast raken dat zij een direct gevaar opleveren voor haar omgeving. Voorheen dacht men dit te kunnen waarnemen d.m.v. periodieke visuele controles. De hierbij gebruikte, traditionele methodiek geeft echter geen betrouwbaar inzicht in de stabiliteit van de gehele mast. Statisch worden 80% van nog goede masten tegelijk vervangen, terwijl gemiddeld ruim 7% daar echt aan toe is.
  
Meten is dringend noodzakelijk... 7% van de gemeten masten in Nederland blijkt gevaarlijk...  
Rei-Lux heeft 20 patenten ten behoeve van een intelligente, 3D-meettechniek die als enige in staat is alle mogelijke gebreken aan te tonen van onder het maaiveld tot de top van de mast (armatuur). Bijvoorbeeld scheurvorming onder het maaiveld of plastische vervorming bij het luikje, maar ook gegevens over zwakke verdichting rondom de mast of slecht bevestigde uitleggers. Alles wordt waargenomen door de niet-destructieve 3D-meetmethode van Rei-Lux. Deze methode is toe te passen op elk type mast en op alle soorten materiaal: van staal of aluminium tot hout, beton of kunststof.

Standnummer

2.113

Website

Sectoren

Verkeer

Mobiliteit


  • Alles over verkeerstoepassingen, mobiliteitsoplossingen en parkeeruitdagingen.

  • "Diversiteit aan producten en diensten, goede mogelijkheden tot netwerken en ontmoeten, groot aanbod aan lezingen."

  • "Alles onder één dak, zonder kosten parkeren. Alles keurig geregeld en prettige ontvangst."