NIVOO Verkeer

NIVOO Opleidingen en Uitgeverij startte in 1987 met het verzorgen van opleidingen. Ons doel was om onze opleidingen zo te maken dat men er in de praktijk ook echt veel nut van had. Die visie sloeg aan!

Daarom zijn wij nu in staat een breed scala aan opleidingen, themadagen en workshops aan te bieden.

Op grond van signalen uit de praktijk worden er cursussen gemaakt, aangepast en verbeterd. Dit kan doordat al onze docenten een ruime praktijkervaring hebben. Zij weten wat er leeft en hoe daar het beste mee omgegaan kan worden. Op die manier keert de cursist na een door ons verzorgde opleiding met een goed gevoel huiswaarts: Ik heb wat geleerd, waar ik in de praktijk veel aan zal hebben! Vanuit dit uitgangspunt zijn wij u graag van dienst.

Verkeersregelaar
Volgens de Regeling verkeersregelaars 2009 met landelijk erkend politie-examen!

Verkeersregelaar is een functie met een grote verantwoordelijkheid. Het goed verlopen van het verkeer hangt af van de verkeersregelaar. Daarom is het belangrijk om goed te weten waar je mee bezig bent. Wij hebben de opleidingen om u daarvan te verzekeren.

Ingevolge de Regeling verkeersregelaars 2009 moeten personen, die vanwege hun beroep in situaties terechtkomen, waarin zij het verkeer regelen, een theoriecursus en een praktijkcursus volgen om als verkeersregelaar te kunnen worden aangesteld. Dit betreft onder meer verkeersassistenten, kantonniers, lijnchefs openbaar vervoer, medewerkers van bouwbedrijven, medewerkers van wegenbouwbedrijven, gemeenteambtenaren van de afdeling Wegen, gemeenteambtenaren van de afdeling Groen, alsmede detachering- of verhuurbedrijven van verkeersregelaars.

De verkeersregeling, waarmee deze verkeersregelaars worden belast, betreft bijvoorbeeld calamiteiten, omleidingen, verkeersongevallen, stagnatie in het openbaar vervoer, defecte verkeerslichten, wegwerkzaamheden, bouwactiviteiten, breuken in gas- of waterleiding onder het wegdek, doorstroming van het verkeer e.d.

De cursus Verkeersregelaar bestaat uit 1 dag theorie en 2 dagen praktijk. Tijdens de praktijklessen leren de deelnemers niet alleen verkeerregelen zodat ze kunnen deelnemen aan het examen, maar leren zij ook dynamisch verkeerregelen. Dit houdt in dat zij meerdere verkeersstromen tegelijk kunnen laten rijden, wat de verkeersdoorstroming ten goede komt. Dit maakt het verschil tussen een verkeersregelaar en een professional!

Waarom de Cursus via NIVOO volgen?

 • NIVOO heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het verzorgen van Verkeersopleidingen;
 • NIVOO staat garant voor een opleiding van kwaliteit;
 • Oog voor veiligheid van cursisten en medeweggebruikers;
 • Docenten met jarenlange (praktijk)ervaring;
 • NIVOO is CREBO, CEDEO en CRKBO erkend;
 • NIVOO regelt de examenkruising en toestemming van de wegbeheerder;
 • NIVOO schrijft de deelnemers in voor het praktijkexamen;
 • NIVOO regelt in- en uitschakeling van de VRI.

Opfriscursus Verkeersregelaar

Deze Opfriscursus Verkeersregelaar is bedoeld voor beroepsverkeersregelaars van wie na 5 jaar de bevoegdheid moet worden verlengd. En zeker voor de beroepsverkeersregelaars die hun kennis en vaardigheden periodiek willen laten opfrissen.

De cursus begint met een korte inleiding over het verloop van de cursus, vervolgens worden de mogelijke wetswijzigingen belicht. Daarna gaat de cursus verder in de buitenlucht. Het dynamisch regelen van het verkeer zal een belangrijk thema zijn tijdens de Opfriscursus.

Elke cursist moet bevoegd zijn en in het bezit van een aanstelling, alsmede de voorgeschreven uitrusting voordat hij mag deelnemen aan de Opfriscursus Verkeersregelaar.

Meer informatie over onze verkeersregelaarscursussen, vindt u op www.nivoo.nl/verkeersregelaar.

Mocht u nog niet beschikken over de voorgeschreven uitrusting, neem dan een kijkje in onze webshop voor de complete verkeersregelaarsuitrusting.

 • Alles over verkeerstoepassingen, mobiliteitsoplossingen en parkeeruitdagingen.

 • "Diversiteit aan producten en diensten, goede mogelijkheden tot netwerken en ontmoeten, groot aanbod aan lezingen."

 • "Alles onder één dak, zonder kosten parkeren. Alles keurig geregeld en prettige ontvangst."